divendres, 15 de febrer del 2013

LA CAMINADA DE FEBRER

El dijous día 14 tal i com estava previst, realitzàrem la caminada del més de febrer, dins de la ruta pels barris de la 1a immigració, en concret pel Barri de la Pau.

La ruta la vàrem iniciar a la cruilla de Pau Piferrer amb General Moragues,, per enfilar desprès el carrer Jaen, on vàrem poder veure les millores que el Pla Urban y la Llei de Barris, han fet en aquest espai, que en els anys 80 del passat segle XX, eren totalment degradats.
 
Al carrer Linares, vàrem veure la seu d'una de les associacions de veïns més antigues de Badalona, i que fins i tot influia en la denominació del Barri; tot i que val a dir, que la denominació actual de barri de la Pau, es va posar l'any 1989 per presions d'una altra associació de Veïns, que es la que avui lidera les reivindicacions del barri.
 
El carrer Ruperto Chapi, ens va conduir fins al remodelat carrer Solsona, que tot i ser unes escales, com a única solució per salvar el desnivell orogràfic, hu deixa força endreçat.
 
El carrer Sevilla, nom que se li va posar perquè els seus primers habitants eren en majoria provinents d'aquesta ciutat andalusa, ens condueix fins al carrer Mozart, de pendent altament pronunciada, però que ens permet veure una bona perspectiva de Santa Coloma de Gramanet en concret del seu barri del Fondo.
El carrer Amadeu Vives, també arranjat de fa poc gracies a la llei de Barris, ens condueix fins al carrer Miguel Hernandez y d'aquest fins al carrer Listz, on la comunitat Musulmana de Badalona ens mostra la Mesquita que hi tenen instal·lada, en un local en els baixos d'un modern bloc de pisos. Mesquita que compta amb tots els permisos oficials com a centre de culte y que els seus responsables ens van enseñar amb tot tipus d'explicacions.

 
Finalment pel carrer Listz vàrem arribar a la Plaça dels Músics, un espai avui públic, gracies a la reivindicació veïnal que va evitar s'hi construïs un enorme bloc de pisos; aqui va ser el punt final d'aquesta ruta, i els assitentens ens vàrem emplazar pel 14 de Març a les 11 del matí, al davant del Parc de les Muntanyetes; des d'on encetarem una ruta pel Barri del Puigfred.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada